Прокуратурата и социалните се заемат с майката на отровените деца от Кардам

0
Росица Маринова изчезна с част от дарените за децата ѝ пари
Росица Маринова изчезна с част от дарените за децата ѝ пари Снимка: БНТ

Прокуратурата и социалните служби ще се заемат с избягалата Росица Маринова, майка на отровените деца от Кардам.

Това съобщи Вили Димитрова от Генерал Тошево, която е инициатор за събирането на дарения за бедното семейство. От седмица насам Росица е изчезнала, пише 24 часа. На майка си казала, че отива за няколко дни във Варна. Взела със себе си част от дарените пари, както и средствата от детски надбавки за петте си деца, твърди Вили Димитрова.

9-годишният син на Росица Стефан почина в дома си на 27 октомври, а две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна. Разследването на прокуратурата показа, че те са отровени с газ фосфин, който е отделен от вещество против гризачи, зазидано в стените на къщата. За децата сега се грижат бабата и дядото. Баща им е в затвора. Двамата с Росица нямат развод. Когато заминала за Варна, жената взела и неговата дебитна карта.

Вили Димитрова научила в петък от бабата и дядото на петте оцелели деца, че Росица е избягала. В училището имало тържество. Полицията не е сигнализирана за издирването ѝ. Хората, ангажирани със събиране на средства за бедното семейство, призовават да се помага в кутиите за дарения и в банковата сметка, а не да се дават пари на ръка на Росица, защото те не стигат до децата ѝ. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари