Професор Минеков: Щетите от COVID за културата са ужасяващи

0
"Какво правим с тези, които произвеждат този артефакт. Как репетират - през компютър, интернет?”, попита професор Минеков
"Какво правим с тези, които произвеждат този артефакт. Как репетират - през компютър, интернет?”, попита професор Минеков Видео: NOVA

Държавата покрива една огромна загуба, посочи той

„Предложените мерки от главния държавен здравен инспектор се приемат и отхвърлят. Почти няма значителни щети върху заплатите на работещите в театрите. Иначе щетите към държавата са ужасяващи. Приходите са силно намалели и държавата покрива една огромна загуба от близо 20 млн. лева за миналата година”. Това каза министърът на културата проф. Велислав Минеков в ефира на NOVA.

Той коментира и дали е реалистично предложението театрите, например, да работят, като допускат само ваксинирани и персоналът също е имунизиран.

За това не е нужна кой знае каква алгебра. Представете си процента на ваксинирани. Представете си процент от процента на ваксинираните, който ще пожелае да отиде на театър, кино или в опера. Трябва да се измисли вариант, който да бъде като донякъде миналогодишния, но не с тази огромна загуба”, уточни проф. Минеков.

По думите му опасността не е само по отношение на публиката. „Спомням си, че миналата година тя беше ограничена. Целият състав, който е на сцената, той не беше на 50% - какво правим с тези, които работят там. За трупата трябва също да се помисли. Какво правим с тези, които произвеждат този артефакт. Как репетират - през компютър, интернет?”, добави той, като допълни, че по-строгите ограничителни мерки нанасят щети на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари