Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня

1
Това заяви кметът на града Благомир Коцев
Това заяви кметът на града Благомир Коцев Снимка: Facebook

Според кмета на града до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня. Все още има клони, висящи по короните на дърветата. Това коментира кметът на града Благомир Коцев след ураганния вятър, причинил щети в морската столица. Той поясни, че вероятно ще трябват няколко дни за пълното възстановяване.

По думите на Коцев до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени. Помощ ще се търси и от държавата. „Ще искаме пари от фонда за бедствия. Ще видим за какви суми става въпрос – ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от държавата”, поясни кметът на Варна, цитиран от NOVA.

Мнението на Коцев е, че утре учениците трябва да се върнат в училищата. „Причината те да бъдат онлайн днес е, че не искаме да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, но искам да призова родителите да бъдат внимателни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са инструкции”, добави той.

Силната буря, подчерта кметът на Варна, е повод да бъдат почистени шахтите в града. „Всички екипи са концентрирани в това”, поясни още Коцев.

Той обяви, че ще има обезщетение за близките на загиналата вследствие на ураганния вятър жена. Ще му бъде оказана безплатна психологическа помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари