Проф. Владимир Милчев: Ситуацията в Запорожие е тревожна

0
Областта вече четири пъти е била обект на ракетни удари
Областта вече четири пъти е била обект на ракетни удари Видео: NOVA

Областта вече четири пъти е била обект на ракетни удари

Ситуацията в Запорожие е тревожна и всеки ден в града се чуват сирени, предупреждаващи за въздушни удари. Това разказа в ефира на NOVA проф. Владимир Милчев, който е декан на Историческия факултет в Запорожкия университет.

От началото на войната нашият град и покрайнините му вече четири пъти бяха цел на ракетните удари на агресорите. Засегнати бяха не само военни обекти, а и една от жп гарите, учебната сграда и две общежития на Запорожкия национален университет”, добави той.

Проф. Милчев посочи, че в Запорожие има няколкохиляди бежанци от Мариупол и други окупирани градове като Бердянск, Мелитопол, Приморск. „Всичко това са южните райони на Запорожката област, където е съсредоточена голяма част от българското население и те са временно окупирани”, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари