Новата бежанска вълна увеличи с близо 2000 украинците у нас

0
Морските хотели отново регистрират наплив
Морските хотели отново регистрират наплив Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Морските хотели отново регистрират наплив

Новата бежанска вълна е увеличила досега с около 2000 украинците у нас, сочат сравнителните данни от правителствения портал Bulgaria for Ukraine, предаде вестник СЕГА.

Тя започна няколко дни след масирания обстрел на Русия над украински селища на 10 октомври. Данните за 14 октомври показваха 53 213 души у нас, а вчера - 55 158. Динамиката се потвърждава и от изявление на министъра на туризма Илин Димитров на 17 октомври. Той съобщи за 17 462 настанени в бази украинци. Актуалните данни са за 19 181.

Стойностите далеч не са високи спрямо миналите месеци. В началото на септември украинците у нас например бяха малко над 80 000. Ясна бе тенденцията на спад, която обаче сега вероятно ще се обърне трайно. Тя зависи най-вече от хода на военните действия. Те едва ли ще утихват, затова България трябва да бъде подготвена. Но към момента не се знае ще бъде ли отново удължена изтичащата в края на месеца програма, по която се плаща на хотелите за настаняване. Не е известна и реалната готовност на държавните бази да поемат наплив в студените месеци. Неофициално се говори, че хотелската програма ще продължи, което е причина хотелите и в момента да настаняват новопристигналите - с обещания, че ще могат да останат дълго. Наплив се усеща в Слънчев бряг, Златни пясъци, Балчик и Кранево.

А разказите на бягащите са все едни и същи - ракети, снаряди, ужас... Хората идват с надежда да се върнат бързо в родината си, но без да знаят ще се случи ли. Значителна част от тях са от Запорожие. Все така пристигат и много деца, поради което нуждата от храни, памперси, дрехи и учебни пособия е голяма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    Това са усраински дезертьори!
  • 8
    2
    Народа
    Да ходят на майничката си тея курви! Зимният сезон не е почнал хохли! А тази усраинска курва под мен да си ебе путката майчина спинозна!
  • -5
    1
    Sтанко
    Добре дошли са нашите украински братя, бягащи от рушлямската окупация на сатрапа Путлер!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари