Проф. Милко Палангурски: В душите на българските политици витае невероятен страх

0
Българските политици са превили гръб, очаквайки бурята да премине
Българските политици са превили гръб, очаквайки бурята да премине

Българските политици са превили гръб, очаквайки бурята да премине

"Каква по-голяма опасност може да има от това ядрена държава, водеща война близо до нас, да обяви България за враг", каза проф. Милко Палангурски

Преди 114 години в църквата "Свети 40 мъченици" княз Фердинанд прочита знаковите слова, с които се обявява Независимостта на България. Малко известен факт е, че текстът е написан между няколко гари, а думите са на министър-председателя тогава Александър Малинов.

"Благодарение на българското националноосвободително движение се стига до възстановяване на държавността, макар и във васален вид. През 1908 г. приключва процесът на възстановяване на българската държавност", заяви историкът и преподавател във Великотърновския университет проф. Милко Палангурски пред Bulgaria ON AIR.

В последните месеци той си задава въпроса дали има по-преклонена държава от нашата. По думите му българските политици са превили гръб, очаквайки бурята да премине.

"Вчера една империя обявява мобилизация за първи път от 1941 г. Обявява световната цивилизация за враг номер 1 и вече 24 часа държавен глава и министри мълчат и нямат никаква позиция. Дори военният министър вчера в едно изречение 7 пъти вместо думата "война" използва думата "конфликт", което показва, че в душите на българските политици витае невероятен страх", подчерта той в ефира на "България сутрин".

"Не знам каква по-голяма опасност може да има от това ядрена държава, водеща война близо до нас, да обяви България за враг и целия цивилизован свят за неин враг. Или някой не може да чете, или не иска да чете", изтъкна проф. Палангурски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Какви политици са
    може да ви се изясни, ако се покажат истинските им биографии , на дедите им , на родителите им и техните. Българското в тях не преобладава ! Интересно е какви са оценките им от изучаването на Партийната учебна година ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари