Проект ще подкрепя ромски деца за развиване на езикови умения

0
По проекта ще се работи с 58 деца на възраст 5-7 години от две детски градини
По проекта ще се работи с 58 деца на възраст 5-7 години от две детски градини Снимка: Капитал

Деца от две детски градини от община Ветово ще бъдат подкрепени по проект, който ще им помогне да развият езиковите и социално-емоционалните си умения.

Проектът "Равностойни и равноправни" ще се изпълнява в рамките на 11 месеца от Сдружение БРТИМ и е финансиран с подкрепата на фондация "Тръст за социална алтернатива“.

По проекта ще се работи с 58 деца на възраст 5-7 години от две детски градини и с 25 родители. Дейностите ще се осъществяват в ДГ "Звънче", с. Смирненски и ДГ "Здравец", гр. Глоджево

Целта на проекта е по-доброто включване на децата от ромски произход. Детските игри, заниманията и приказните ателиета, които ще бъдат организирани по проекта ще помогнат на деца с майчин ромски и турски език да подобрят знанията си по български език. Ще се създадат и допълнителни възможности за развитието им в области, в които тези деца често не получават внимание и подкрепа. Това ще им помогне в по-лесното и бързо приобщаване в 1 клас.

Освен това през лятото догодина, 40 деца ще бъдат включени в лятна академия за по-пълноценна подготовка за постъпване в първи клас.

Проектът надгражда постигнатите през последните години резултати от дейността на Сдружение БРТИМ за ранно овладяване на български език от деца – билингви, с доминиращ майчин ромски и турски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари