Продължават пожарите на сухи треви в Русенско

1
Огнеборците гасиха няколко само за ден
Огнеборците гасиха няколко само за ден Снимка: Незабравка Кирова / БНР / архив

За изминалото денонощие дежурните екипи на РДПБЗН са реагирали на 5 сигнала за пожари и инциденти.

За времето от 11:20 до 20:35 часа вчера екипи на пожарната са извършвали дейности по гасенето на пожар, възникнал в сухи треви и храсти, на голям фронт и на трудно достъпно място в непосредствена близост до жп линия, преди надлеза до кв. „Образцов чифлик“ в Русе. Участвали са служители от Първа РСПБЗН с два автомобила и служители от ССОД към РДПБЗН – Русе с два автомобила. Пожарът е загасен без щети.

Следобед в 16:46 часа служители от  РСПБЗН – Две могили с един автомобил са били изпратени в района на жп гарата в Две могили, заради възникнала техническа неизправност в локомотив. При пристигане на екипа на място е установено, че машинистите са били предприели вече необходимите действия за обезопасяване на местопроизшествието. Оказало се е, че е имало проблем с маслените охладители. Огнеборците са оказали необходимата помощ.

За времето от 19:55 до 20:25 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле с един автомобил се е отзовал на сигнал за запалване в сухи треви на адрес гр. Сливо поле. Пожарът е потушен без щети.

Пожари в сухи треви са гасили и беленските огнеборци. Първото произшествие е възникнало в град Бяла и е ликвидирано без щети, за времето от 20:21 до 20:47 часа, след което са били изпратени и на още един пожар в сухи треви в друга местност в града, който е бил изгасен до 21:30 часа.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари