Продължава ремонтът на общински жилища в Русе

2
Основният брой апартаменти се намират в кварталите "Чародейка" и "Дружба"
Основният брой апартаменти се намират в кварталите "Чародейка" и "Дружба" Снимка: Dunavmost / архив

Основният брой апартаменти се намират в кварталите "Чародейка" и "Дружба"

Продължават строително-ремонтните работи в жилища, които са общинска собственост, в Русе. Дейностите обхващат най-старите и амортизирани апартаменти от сградния фонд, а средствата за тях са осигурени от приходите от продажбата на малка част от общия жилищен фонд на ОП „Управление на общинските имоти“, съгласно решение на Общинския съвет.

През изминалата 2023 г. бе възложен ремонтът на 38 жилища, като в 26 от тях строително-ремонтните дейности са завършени, а в останалите 12 продължава да се работи. Основният брой апартаменти се намират в кварталите "Чародейка" и "Дружба".

В жилищата е подменена дограмата, в голяма част от тях са ремонтирани санитарните възли, извършени са дейности по частично шпакловане и измазване на стени и тавани, подменени са ВиК инсталации, осветителни тела и подова настилка.

Фирмата, която извършва текущите ремонти, е "АС - СТРОЙ" ЕООД и е избрана след проведена процедура по Закона за обществените поръчки.

Желанието на местната администрация е въпреки че жилищата са с малък наем за хора с ниски доходи, на одобрените според критериите за настаняване крайно нуждаещи се русенци да бъде предоставена значително по-добра материална база.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Жилфонд
    Мизерията и разрушенията, които оставят след себе си някои от наемателите налагат и ремонта на общинските жилища. Има хора, които пазят и поддържат дома си, а други - живеят като скотове и тънат в мръсотията си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари