Продължава миенето на улиците в Русе

0
Чистят се и 35 броя дъждоприемни шахти
Чистят се и 35 броя дъждоприемни шахти Снимка: Община Русе

Чистят се и 35 броя дъждоприемни шахти

В ход са дейностите по механизирано миене на улиците и булевардите в Русе.

Изпълнението е възложено на ОП „Паркстрой - Русе“ и се извършва със специализирани машини, като водовземането е от регистрираните сондажни кладенци на Община Русе. Чрез използването им се намаляват неколкократно разходите за миене и поливане на тревни площи в града, съобщиха от Община Русе.

Участъците с изкопни работи в града, където се извършват текущите ремонтни дейности от водния цикъл на „ВиК“ ООД – Русе, няма да бъдат обслужени от миещите машини.

Паралелно с общинското предприятие фирма „Нелсен чистота“ също извършва миене. До края на месеца се планира да бъдат обхванати улиците „Борисова“, „Панайот Хитов“, „Муткурова“ " от бул. Скобелев до ул. "Свети Георги", ул. "Оборище", ул. "Свети Георги", ул. "Антим I" и булевардите „Скобелев“, бул. „Липник“, бул."Цар Освободител" в участъка от бул. "Неофит Бозвели" до Земеделски колеж.

Паралелно служителите на фирмата работят и по възложените за почистване 35 броя дъждоприемни шахти, разположени на критични точки в различните квартали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Галюн таймс
    Добре,че от време навреме има избори та да почнете да миете-градът е потънал в мизерия(бъдещ прахоляк през следващите няколко месеца)покрай пустият му воден цикъл...по соца живеех до Топлата вода-цистерните вървяха ДЕНОНОЩНО...по пустата му и "демокрация" се оказа,че не можело да се мие с дунавка(безплатна)вода...в Букурещ на ветрило вървят три камиона и мият едновременно цялата ширина на пътното платно(а там булевардите са широки)-камионите са оборудвани с водоструйка и всъщност изпълняват ролята на големи резервоари с вода,за водоструйката,която с малко количество,но с високо налягане МИЕ... ;-)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари