Приютът „Добрият самарянин“ се препълни

1
Русенският приют има нужда от хранителни продукти
Русенският приют има нужда от хранителни продукти Видео: БНТ

Приютът „Добрият самарянин“ в Русе отново се препълни, а близо 25-има души чакат да бъдат настанени.

Ще успеят ли бездомните хора да намерят подслон през зимата?

63-годишният Иван Петров живее на улицата, откакто се помни, защото животът му се стича така, че остава без дом. Приема приюта „Добрият самарянин“ като благословия.

Иван Петров: „Защото така ме принуди съдбата, аз съм от създаването на приюта, постоянно съм бил тука – защото ми е топличко, имам си баня, имам си телевизор, имам си уважение.“

Като него в момента са още 71 души, които са благодарни, че ще прекарат зимата на топло. Въпреки че в социалното заведение има място само за 60-има, очакванията са те да достигнат 100. От ръководството обещават да не върнат никого, който обаче спазва правилата, тъй като агресивни прояви не се допускат.

Камен Кънчев – ерготерапевт: „Единствените случаи, в които връщаме, са по-тежките случаи, за които нямаме предвиден персонал за обгрижване – лежащо болни, хора с умствени и психически заболявания.“

На този етап в приюта нямат необходимост от топли дрехи и одеяла, тъй като хора с щедри сърца са се погрижили бездомните да посрещнат зимата спокойно. Но не биха отказали хранителни продукти, тъй като с всеки изминал ден подслонените се увеличават.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари