„Добрият самарянин“ приютява 70 бездомници в Русе

6
Всеки ден те получават хранителни пакети с разнообразна и питателна храна
Всеки ден те получават хранителни пакети с разнообразна и питателна храна Снимка: CaritasRuse Bulgaria / Facebook

Всеки ден те получават хранителни пакети с разнообразна и питателна храна

Настанените лица в Центъра за временно настаняване на бездомни лица „Добрият самарянин“ към Каритас - Русе, вече повече от месец се радват на по-богата, питателна и разнообразна закуска.

Всяка сутрин 60 бездомни лица получават хранителни пакети, които съдържат продукти, съобразени със здравословното състояние на потребителите и с изграждането на техните по-добри хранителни навици, каза в ефира на Дарик Кремена Цанева от Каритас.

Като допълнение, към обяда се добавят сезонни плодове за десерт. Пресните плодове и зеленчуци, както и сладките изкушения, липсват често от менюто на приютените лица, поради ограниченията на бюджета на социалната услуга.

Сега потребителите споделят своята радост от разнообразната закуска и всяка сутрин очакват с нетърпение да научат какво ще съдържа днешния пакет.

Финансовата подкрепа се равнява на 28 200 лева и се оказва в рамките на проекта „Хранителни продукти за настанени бездомни в ЦВН „Добрият самарянин“, подкрепен от Фонд „Социална закрила“ по целевата програма „Закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги“. Проектът е с продължителност от 15 декември м.г. до 31 март тази година.

Който желае и има възможност също може да дари пакетирана храна, дрехи и спални комплекти на дома.

Повече чуйте в интервюто с Кремена Цанева:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 3
    Лъжеш като дърта циганка! За да си кръстник на православен, трябва и ти да си православен! А ти пишеш, че си католичка! „Кой може да бъде кръстник и какви са неговите задължения? При избора на кръстник трябва да се спазват правилата на Църквата, а не светските обичаи. От кръстника се изисква да бъде наставник в християнския живот на новокръстения, а не просто негов приятел, довереник или покровител. Той трябва да е православен християнин, да има безукорен живот и да се ползва с доверието и уважението на кръщаващия се или на неговите родители, ако се кръщава малко дете. Кръстникът става духовен родител на новокръстения и това родство Църквата поставя по-високо от кръвното родство. Важно е да се знае, че църковните правила забраняват встъпването в брак между кръстник и кръщелник, както и между кръстник и родителите на кръщелника му. Родителите на детето и свещеникът, който извършва тайнството, не могат да бъдат кръстници. Съгласно църковните правила малолетни лица също не могат да станат кръстници.“
  • 2
    4
    до 3
    Казваш, че православните са лоши понеже само искат, а католиците са добри, защото са ти помагали, давали... Имам изненада за теб. Ти не си католичка, ти си циганка.
  • -4
    3
    Биляна
    Браво,това са католиците, помагат на хората,а не като православните, които само искат да вземат.Преди 16 години бяхме на ръба - мъжът ми остана без работа, само на едно майчинство с две деца,аз съм католичка и отидох за помощ към тях,за което съм и много благодарна,помогнаха ми да си стъпя на краката, даваха ми средства с които да си платя квартирата и да си помогна за семейството,направих кръщене на голямата си дъщеря,пак ми помогнаха,това е да си човек и да се отдадеш в името на хората които имат нужда от помощ,а не като православните - бяхме кръстници на едно дете - православно- то не бяха такси,вино,пари за почерпка,храна за попа и тема подобни,срамота.Даже доколкото разбрах вземат пари 💸 и за погребението,ужас и това са хора които използват вярата на хората за своя изгода.
  • 4
    2
    Внимателно
    Много, ама много внимателно с Каритас. Там мушенгиите са толкова подмолни, че идея си нямате.
  • 11
    1
    Далия
    Похвално!! Благородна инициатива, която е добре да се подпомага от много хора!!!Никой не знае какво ще му поднесе живота!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари