Пристанището в Одеса спря работа след бомбардировките

1
Останалите две отворени пристанища работят с намален капацитет
Останалите две отворени пристанища работят с намален капацитет Снимка: БГНЕС / архив

Останалите две отворени пристанища работят с намален капацитет

Най-голямото украинско пристанище - Одеса, спря работа заради прекъсването на тока вследствие от вчерашните руски бомбардировки, съобщи "Ройтерс", предава БНР.

Останалите две отворени пристанища - Черноморск и Южни, работят с намален капацитет. От началото на месеца износът на зърно от Украйна е спаднал с 47 процента спрямо същия период от 2021 година

За разширение на т.нар. зърнен коридор през Черно море турският президент Реджеп Ердоган разговаря с лидерите на Русия и Украйна.

Подробности от телефонните разговори не бяха огласени. Киев настоява Русия да не пречи на износа от друго голямо пристанище - Николаев. От своя страна, Москва настоява Западът да улесни експорта на руски изкуствени торове, блокиран заради санкциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Йосиф
    да става и тя Русия. нямам търпение на ферибота Рени-Измаил да се влиза направо в Русия. ще буде епично яко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари