Русия нанесе въздушни удари срещу пристанището в Одеса

1
В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар
В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар Снимка: ТАСС

В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар

Руски безпилотен летателен апарат е повредил част от инфраструктурата на украинското черноморско пристанище в Одеса, което е от ключово значение за износа на зърно, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на украинските военни.

"В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар. Той беше бързо потушен. Информацията за размера на щетите се обновява", заяви украинското оперативно командване "Юг" във "Фесйбук".

Военните не уточняват дали щетите на пристанището застрашават износа на зърно. Само през пристанищата в Одеска област Украйна може да изнася зърно и други хранителни продукти в рамките на инициативата за зърно.

През юли миналата година ООН и Турция сключиха сделката за износ на зърно през Черно море за първоначален период от 120 дни, за да подпомогнат за преодоляването на световната продоволствена криза, която се задълбочи след нахлуването на Русия в Украйна, един от водещите износители на зърно.

Сделката, чието действие бе удължено този месец, има за цел да гарантира безопасен износ на зърно и хранителни стоки по време на конфликта от три украински пристанища - Одеса, Черноморск и Пивдени.

Украинските военни заявиха, че при нападението руските сили са използвали произведените в Иран безпилотни летателни апарати "Шахед", но не додоха повече подробности около случилото се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари