Принцесата и свинарят

1

Музикалната приказка за малки и големи за пореден път ще бъде представена пред русенската публика

На 11 февруари, петък, от 19:00 часа в зала Филхармония, броени месеци след премиерата на детския мюзикъл „Принцесата и свинарят“, той за пореден път ще бъде представен пред русенската публика за всички, които не успяха да го видят.

Музикалната приказка за малки и големи от Юлиян Слабаков по либрето на Панчо Панчев (дядо Пънч) бе посрещната от децата и техните родители с огромен интерес.

В ролята на разглезената принцеса ще видим чаровната и гласовита Мария Анастасова, а като принцът – свинар ще й партнира тенорът Иван Пенчев.

Ключовият персонаж на бабата отново ще бъде пресъздаден от атрактивната и изключително забавна Ася Русева.

А като графиня Шанти на сцената ще видим Анна Карадимитрова.

Любимецът на русенската публика Стоян Стоянджов отново ще бъде в ролята на императорът.

Режисьорката д-р Аделаида Якимова – Фурнаджиева е изкушена не просто от приказката на Андерсен за свинаря и принцесата, а от дилемата в нея - за изкуственото и истинското. В днешно време проблемът става все по-остър, защото хората предпочитат изкуствени рози вместо истински, изкуствени храни вместо истински, разговор през компютъра вместо на живо.

Задачата на артистите е да предоставят на публиката едната и другата възможност , а тя да си избере.

Мисията да се върне традицията на детските спектакли е от голямо значение както за невръстната публика , така и за самия творчески екип на Държавна опера – Русе.

В този мрачен период е важно изкуството да предлага алтернатива на хората потиснати от негативните новини за пандемичната обстановка, смята постановъчният екип на спектакъла.

Билети на каса Опера: понеделник - петък от 10.00 часа до 18.30 часа и на Grabo.bg

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари