Примирието в Сирия е мъртво!

0
7-дневното примирие, което изтече в неделя в полунощ, бе нарушавано многократно, докато се стигна до удара на коалицията по военни на Асад
7-дневното примирие, което изтече в неделя в полунощ, бе нарушавано многократно, докато се стигна до удара на коалицията по военни на Асад

"Примирието в Сирия е мъртво", заяви в понеделник командир на бунтовниците и допълни, че страните в конфликта са готови да подновят боевете, предаде Ройтерс.

7-дневното примирие, което изтече в неделя в полунощ, бе нарушавано многократно, докато се стигна до удара на коалицията по военни на Асад. При него загинаха най-малко 62-ма души, а около 100 бяха ранени. Ударът изостри силно напрежението между Русия и САЩ, които постигнаха споразумението за примирие.

Сирийската армия също обяви в понеделник край на примирието. Нейни представители посочиха, че тя се връща на предишните си позиции, за да може да даде отпор на терористичните нападения. Режимът на Асад обвини бунтовниците за краха на спирането на огъня.

Нито една от целите на примирието не е постигната. Една от тях бе да бъдат разграничени терористите от силите на умерената опозиция. Не бе създаден център между САЩ и Русия за координиране на атаките срещу “Ислямска държава”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари