Приключиха предсрочно ремонта на "Дунавска задруга"

0

Кметът Пламен Стоилов инспектира днес приключилия ремонт на ателиетата на Дунавската задруга на народните художествени занаяти в Русе.

С майсторите се срещнаха още зам.-кметовете Даниела Шилкова и Димитър Наков, както и главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска.

„Това е само първи етап от успешно приключилите ремонтни дейности. Целта ни е да превърнем Дунавската задруга в атрактивен туристически обект и тук да виждаме млади хора, които да обучите в занаятите“, обърна се кметът Стоилов към майсторите.

Те от своя страна му връчиха благодарствено писмо за изпълнения предсрочно ангажимент. „Вие показахте уважение към българската традиция, грижа към творците, гражданите и гостите на прекрасния ни град, показахте доверие към нас и нашата кауза. Това ни прави още по-уверени, успешни и отговори“, заяви от името на майсторите председателят на Дунавската задруга Татяна Колева.

През 2013 г. Община Русе финансира ремонт на покрива на сградата на Дунавската задруга на стойност 83 000 лв.

През настоящата година е извършен вътрешен текущ ремонт на сградата, включващ частична подмяна на ел. инсталации и табла, осветителни тела, ключове и контакти, ремонт на В и К инсталациите в санитарните помещения, подмяна на оборудването им, ремонт на площадкови ВиК мрежи, архитектурно-ремонтни дейности в помещенията, в Община Русе, Отдел „Връзки с обществеността”, Русе 7000, пл. „Свобода” 6 Тел. 822 388, 822 387, 881 745 [email protected] Факс 834 413 e-mail:[email protected] това число боядисване на стени и тавани, подмяна подови настилки, врати, прозорци, парапети и др.

Общата стойност на ремонта е 55 000 лв. Община Русе предвижда изграждане на паркинг в съседство, за което текат подготвителни процедури.

От 1 септември ще стартира и реконструкцията на сградата, която ще се извърши от Център СИОНЕС на два етапа.

В старинната къща в двора на Задругата на майсторите, която е с уникални резбовани тавани, направени преди близо два века, ще се помещават зали за презентации, изложбени зали и постоянна експозиция на майсторите от Дунавската задруга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари