Приключи укрепването на сградата на русенската опера от североизточната страна

0
В момента се възстановява изкопът, след като бяха набити близо 60 пилота и бе инжектирано циментово мляко
В момента се възстановява изкопът, след като бяха набити близо 60 пилота и бе инжектирано циментово мляко Видео: Русе Медиа

В момента се възстановява изкопът, след като бяха набити близо 60 пилота и бе инжектирано циментово мляко

Приключи укрепването на сградата на операта в Русе от североизточната страна.

В момента се възстановява изкопът, след като бяха набити близо 60 пилота и бе инжектирано циментово мляко на дълбочина между 8 и 11 метра. Общият брой на пилотите от външната и вътрешната страна на сградата, които е предвидено да бъдат поставени по проект, е над 100, информира Русе Медиа.

От утре започва набиването на пилоти в дълбочина и инжектирането на разтвор от инжекционната станция пред централната фасада на операта и в югозападния ъгъл. Както Русе Медиа писа, последното такова укрепване на сградата е било преди години, когато са били инжектирани близо 100 пилота. През миналата година бяха извършени сондажни проучвания в дълбочина, за да се вземат проби от почвата и да се планират сегашните ремонтно-укрепващи дейности.

При потушаването на пожара, който унищожи покрива на операта през 2020 г., бяха използвани над 50 тона вода, голяма част от която е проникнала в льосовата основа на сградата и околния терен. Това предизвика слягания и пропадания на почвата, довели до деформации по сградата и околния терен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    М-дааааа,
    Тия „пилоти“ от „циментово мляко“ , с тоя нищожния диаметър, БЕЗ ГРАМ АРМАТУРА, ще се чупят като клечки за зъби! Справка – вижте новите бордюри по ремонтираните улици! Но майната му, важното е „наша“ фирма да усвои едни хубави пари от балъците-данъкоплатци! Стрижи, кмете, овце много!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари