"Приказни светове" посрещат читателите в русенската библиотека

0
"Приказни светове" посрещат читателите в русенската библиотека

От 17 март до 17 април 2014 г. Регионалната библиотекаЛюбен Каравелов” и Гьоте-институт в София представят изложба с постериПриказни светове“.

Експозицията, която е подредена във фоайето на Русенската библиотека, е посветена на 200-годишнината от публикуването на първия сборник с приказки „Детски и семейни приказки" на Братя Грим, който фигурира в списъка на световното документално наследство на ЮНЕСКО. Преведен на 160 езика, той пленява до ден днешен малки и големи. Заедно с Библията на Мартин Лутер сборникът представлява в световен мащаб най-известната и най-широко разпространена книга в немската културна история.

Изложбата и материалите към нея, както и иновативни методи за използването им в час, ще бъдат представени на семинар за учители по немски език на 26 март в Немската читалня на Русенската библиотека. Паралелно с изложбата в библиотеката могат да бъдат заемани или гледани екранизации на някои от най-известните приказки на Братя Грим. Проектът се осъществява с любезното съдействие на МОН и на Регионален инспекторат по образованието гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари