И тя като мен се нуждае да бъде видяна

0

Дата: 27 март, понеделник, 2017 г.

Място: РБ „Любен Каравелов“, фоайе, ІІ етаж

Събитие: Пътуваща изложба „И тя като мен“

В Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ - Русе е подредена изложбата "И тя като мен", която изпраща посланието за равенство и ранна превенция срещу дискриминацията. Експозицията е част от общонационалната кампания за женско лидерство и е посветена на съчувствието, състраданието и нагласите в обществото.

Чрез ясни и провокативни послания изложбата "И тя като мен", организирана от Фондация "Деца на България", цели да насочи общественото внимание към проблема с насилието и особено насилието срещу жени, изкуственото разделение и дискриминацията, както и към начините те да бъдат преодолени.

Фондация „Деца на България“ вярва, че проблемите с насилието и особено насилието срещу жени, са проблеми на дискриминацията, на неравенството и най-вече на обществения дебат.

Ето какво споделя инициаторът и създател на кампанията - Ясен Николов: "Идеята е за ранна превенция и всъщност, вместо ние да се опитваме да преодоляваме проблема твърде късно, когато вече насилието или дискриминацията са ескалирали, да започнем отрано да създаваме култура на равно отношение, равно разбиране и да осъзнаем, че всяко насилие, всяка дискриминация, дори всяко престъпление в основата си е желанието да бъдем видяни, харесани, признати. Докато не говорим помежду си по тези проблеми, няма как да променим обществената нагласа. Разчитаме, че заедно ще успеем да променим средата към по-добро".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари