Приходите от замразени руски активи ще бъдат използвани за Украйна

1
Очаква се приходите да бъдат по три милиарда евро годишно
Очаква се приходите да бъдат по три милиарда евро годишно

Очаква се приходите да бъдат по три милиарда евро годишно

Европейският съвет одобри предложението доходите от запорираното в ЕС руско имущество заради войната в Украйна да бъдат използвани в полза на украинската страна. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция след края на първия ден от заседанието на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС в Брюксел.

Има голяма подкрепа за предложението с тези средства да се осигури военна помощ за Украйна, уточни тя. По нейните думи тези приходи се очаква да бъдат по три милиарда евро годишно, като един милиард евро може да бъдат осигурени до юли. Оставаме с Украйна, както сме обещали, трябва да продължим да подкрепяме усилията на страната да отвръща на натиска на бойното поле, добави Фон дер Лайен, предаде БТА.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза, че ЕС е готов да действа много бързо. Посланието към Кремъл е, че сме решителни и бързи в приемането на решения по най-важните геополитически въпроси. Не сме притиснати, устойчиви сме и ще продължим да защитаваме мира, напредъка и сигурността, посочи той.

Фон дер Лайен съобщи, че ЕК е изготвила предложение за повишаване на митата за вноса на зърно от Русия и Украйна. По нейните думи това ще намали натиска над пазарните цени, от които страдат европейските земеделци.

Мишел изрази очакване до края на Белгийското председателство на Съвета на ЕС през юни да бъде да бъде свикана първата междуправителствена конференция с Украйна. Той настоя Съветът на ЕС да одобри бързо преговорната рамка, предложена от ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    чичомиткобрат
    Пропуснах да добавя, това показва, че запада са лицемери, лъжци и престъпници. Щом искат да крадат чужда собственост и да я използват за целите си. Тяхното си е тяхно и чуждото пак е тяхно.
  • 3
    10
    фена на Путин
    Нищо, ползвайте. Само че да си имате едно наум, че ще ги размразите много бързо и лихвите накуп ще изръсите. Да не стане, че европа ще прави по-голямо ресто от украйна на финала. Натам вървят нещата. Ще падне епичен смях и подигравки.
  • -5
    9
    Путин Хуйло
    Ватенки вият на умряло.Най добрата тор е от руски блядове.Слава Украйна
  • 3
    8
    До 7
    Дженди, кажи нещо за унищожените Ейбрамси, Пейтриъти, Челънджърите затънали в украинската кал и цялостния тотален провал на укронацитата ? Какво ти е написал Пеевски днес на лиШчето с опорките ?
  • -5
    7
    До 5
    Кажи нещо и за потопените военни кораби на Могучая..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари