Президентът може да излезе от карантина на 16 януари при отрицателен тест

0
Директорът на РЗИ София уточни, че лидерът на "Възраждане" също е под карантина и ако се яви на публично събитие, ще има съдебно дело
Директорът на РЗИ София уточни, че лидерът на "Възраждане" също е под карантина и ако се яви на публично събитие, ще има съдебно дело Снимка: bTV

Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание Никола Минчев и има вече списък на контактните му лица

Те са общо 28, съобщи директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев пред bTV

След заседанието на КСНС в понеделник стана ясно, че Никола Минчев е с положителен тест за COVID, а президентът, премиерът, министри и депутати трябва да са под карантина. На следващия ден Министерството на здравеопазването излез с нова заповед, в която срокът за карантината се съкращава от 14 на 10 дни, а изолацията при контакт – от 10 на 7 дни.

Всички лица, присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, защото е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни“, обясни директорът на РЗИ.

То уточни, че за лицата със завършен ваксинационен процес и с бустерна доза, карантината става 5 дни. Те трябва да си направя тест след 72-рия час, резултатът автоматично се нанася в системата и карантината им се намалява.

„За президента това е до 16 – тогава да падне неговата карантина“, отбеляза д-р Данчо Пенчев.  

„РЗИ счита 11 януари за датата на първоначално събитие и от 11 започват да оперират със срокове и действия, списъкът на контактните лица също е подаден на 11“, уточни директорът на РЗИ – София.

За лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов той уточни, че също е под карантина. „Органите на РЗИ са направили всичко необходимо, той е информиран, че е под карантина. Органите на МВР са тези, които проверяват лицата под карантина. Ако се появи на публично събитие, следват административни мерки, може да се стигне до съд“, каза още д-р Данчо Пенчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари