Превръщат старото сметище на Русе в гора

3
„СъГраждани“ канят русенци да грабнат мотиките и лопатите и на 27 ноември да засадят фиданките в Новата гора
„СъГраждани“ канят русенци да грабнат мотиките и лопатите и на 27 ноември да засадят фиданките в Новата гора Снимка: Facebook / СъГраждани

„СъГраждани“ канят русенци да грабнат мотиките и лопатите и на 27 ноември да засадят фиданките в Новата гора

Само след 5 дни новата гора в Русе ще се обогати с още 3000 дръвчета, съобщават от сдружение „СъГраждани“ във фейсбук.

Дървесните видове, които ще бъдат засадени са: „Златен дъжд“, „Акация“ и „Полски ясен“. Те са осигурени от Гората.бг, които подкрепят инициативата за нова гора край Русе. Дръвчетата са с височина между 1,50 - 2 метра и са взети от разсадници в Монтана и Обнова.

„СъГраждани“ предизвикват ентусиазирани русенци да грабнат мотиките и лопатите и на 27 ноември да се съберат отново при Новата гора за засаждането на фиданките. Това събитие се организира година след първото залесяване и е вторият етап на кампанията, която цели да превърне старото сметище на Русе в прекрасно място за отдих. Припомняме, че в инициативата за Новата гора, в която се включи и Община Русе, поетапно ще бъде залесена територията на култивираното сметище, намиращо се южно от пътя за Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    А .....
    Града е превърнат в сметище, изкопи и кални улици.
  • -3
    1
    Архитекта
    В тази бъдеща гора задължително ще се заселят диви животни. Ловците вероятно ще ходят там на лов. Може пък да се превърне в атрактивна зона .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари