Новата гора край Русе се сдоби с 2000 фиданки

2

Стотици доброволци, сред които много деца и родители, се включиха в засаждането на фиданките

Въпреки ниските температури и липсата на слънце над 2000 нови дървета бяха засадени вчера в района на старото сметище край Русе. Те ще пречистват въздуха и ще оформят "нов зелен рай" край града. Новата гора в Русе е инициатива на СъГраждани, която започна миналата година.

Нейната цел е да се направи един нов градски парк с много дървета, места за разходки и почивка на вече култивираното старо градско сметище. През миналата година бяха засадени 300 фиданки, за които доброволците полагаха грижи през топлите месеци.

Стотици доброволци, сред които много деца и родители, се включиха вчера в засаждането на фиданките в партньорство с Община Русе и Гората.бг. Новите дръвчета са от вида златен дъжд, акация и полски ясен.

Своеобразният еко празник бе съчетан с музика, стрелба със спортен и класически лък и езда с коне, осигурени от близкия клуб по конен спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Фидан
    В преднага публикация бяха 3000 фиданки, а сега 2000?! Нещо прогресивно намалява броят им. Да не станат 1000 на практика. Къде е Ванко Забелев днес не е на работа, защо не се включва в инициативата. Хвали се в медиите, че много обичал да сади дръвчета и цветя, защото от малък правел това и така бил възпитан.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари