Превърнаха в сметище стопански двор в ловешко село

0
Местната власт обеща да изчисти терена от отпадъците
Местната власт обеща да изчисти терена от отпадъците Снимка: Министерството на младежта и спорта / архив

Местната власт обеща да изчисти терена от отпадъците

Жители на ловешкото село Йоглав сигнализират, че от години се е образувало нерегламентирано сметище в района на бившия стопански двор в селото. Изхвърлени са битови, строителни отпадъци, автомобилни гуми, битова техника, клони и треви от градини.

Според Анелия Ангелова, кмет на село Йоглав, нарушителите са както местни жители, така и от други места. А причината е липсата на регламентирано сметище. „Имаме контейнери само за битовите отпадъци и един път в годината идва контейнер, който е за строителни, като стои една седмица в селото. Мисля, че е малко един контейнер за цялото село да изхвърля строителни отпадъци“, посочи за БТА Ангелова.

Заместник-кметът на община Ловеч Петър Маринов заяви, че това локално замърсяване е от 2020 г., като няма данни да е чистено досега или да има глобени нарушители. Той се ангажира нерегламентираното сметище да бъде почистено, което ще отнеме около три месеца.

Започваме да чистим, като ще отделяме тези боклуци, които могат да бъдат закарани на депото за неопасни отпадъци, а тези, които не могат да бъдат транспортирани там, ще бъдат отделени, защото има и битова техника“, добави заместник-кметът, предаде БТА.

По думите му веднага след сигнала на мястото се монтира видеокамера. Маринов ще предложи на общински съвет в Ловеч да се увеличи размерът на глобите за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. В момента санкцията за физически лица е от 300 до 1000 лева, а за юридически от 500 до 5000 лева.

Ще бъдем безкомпромисни“, каза още Петър Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари