Защо кметът на Басарбово иска да сложи фотокапани в землището на селото?

2
Николай Колев е решен да се пребори с незаконните сметища
Николай Колев е решен да се пребори с незаконните сметища Снимка: БНТ

Николай Колев е решен да се пребори с незаконните сметища

Хиляди незаконни сметища замърсяват България. Мерките срещу тях и особено изобличаването на нарушителите се оказва трудна задача. Какво може реално да се направи? Нова идея има кметът на русенското село Басарбово, който е решен да се пребори с незаконните сметища.

"Сметищата в нашето землище не са много, но са качествени. До сега използвахме частни ресурси, за да следим, за да гоним, за да наблюдаваме. Време е да кажем стига и да обявим война на тази глупост. Повечето боклуци са строителни отпадъци от фирми, които вземат на хората парите и ги изхвърлят някъде в гората и на поляните. Това е пълно безобразие, призовавам гражданите да подават сигнали, да снимат нарушителите и да спрем това пълно безобразие, не може повече да продължава това", каза Николай Колев – кмет на Басарбово, цитиран от БНТ.

Той обясни, че кметствата също се проверяват за това как се справят с нерегламентираните сметища.

"Най-лесно е кметът да е отговорен. Но ние, кметовете нямаме ресурси да се справим сами. Контролът трябва да се направи по нов начин. С възмущение няма да стане, трябва всички да се справим заедно. Идеята ми е да поставим фотокапани, които ловджиите слагат, и да реагираме при нерегламентирано изхвърляне на отпадъци", каза още Николай Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Ами
    Колев, не реви, а си вдигни задника и работи.
  • -2
    7
    До 3
    Да не си с разширена дупара ??
  • 5
    6
    mischi
    Немислимо е да развиваш туризъм, без да предлагаш необходимото на туристите. Да, от няколко години ума обществена тоалетна в центъра, но една е твърде недостатъчна. във всички европейски градове в обществените сгради (например като община) тоалетните са обществени, в Италия дори можеш да ползуваш във всяко едно заведение тоалетната без да консумираш, и дори не се плаща. Но в България тоалетните са проблем, тоалетната хартия е проблем, дори и в някои хотели се правят на ударени и като свърши хартията, повече не получаваш. Мили родни картинки! И така ще привличаме туристи? може, но само за по един път, после ще ходят в Гърция или Испания!
  • 8
    5
    Интересно
    Как безспорно важният проблем с незаконните сметище се обърна в дискусия за тоалетни. Изхвърлянето на отпадъци в природата трябва да се криминализира.
  • 7
    4
    До 2
    Явно или не живееш в Русе, или не си стъпвал на центъра от 10-15 години. Обществена тоалетна съществува вече няколко години в началото на ул. Църковна независимост, даже има насочваща табела на площада. А въпросът с тоалетните в манастира не е никак маловажен, той се посещава от хиляди наши и чужди туристи, в новата църква се извършват обреди. Попитах някой има ли информация това безобразие да е променено, май никой не знае нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари