Престъпността няма интерес от атентат срещу Гешев

1
Гешев не е засегнал нито един интерес, за да му организират атентат
Гешев не е засегнал нито един интерес, за да му организират атентат

Не може да се вярва на Гешев, че е жертва на посегателство

"Гешев не е засегнал нито един интерес, за да му организират атентат“ - това коментира в предаването (О)позиция на "СЕГА" бившият наказателен съдия, а сега адвокат Методи Лалов във връзка с взрива от 1 май, за който държавното обвинение твърди, че терористичен акт, насочен срещу главния прокурор Иван Гешев.

Според него, не може да се вярва на Гешев, че е жертва на посегателство.

"Главният прокурор е доказал през годините, че е абсолютно вреден и за прокуратурата, и за държавността. Затова няма как да му се има доверие, че това е посегателство. От кого? Имаме едни висящи обвинения, за които хората подозират, че разни олигарси бяха предупредени да се изнесат от България", посочи Лалов. Според него, и покушение срещу Гешев, и инсценировка е еднакво опасно за държавата, защото означава, че някой с неправови средства се опитва да влияе върху общественото мнение и процеси

"Това, което виждаме, е инсценировка. Ако някой реши да прави покушение срещу главния прокурор, той ще оцени правилно фактите - че този човек се движи с охрана, с брониран автомобил. Няма да бъде заложен такъв взрив, който очевидно да ожули фаровете и растителността. Това е несериозно“, коментира още Лалов. Прокуратурата е трябвало да бъде по-пестелива в огласяването на доказателства за случилото се, а сговорчивостта ѝ показва двойния ѝ стандарт, смята юристът.

"Отстраняването на Гешев от поста е в полза на обществото, защото той не върши работата си. Промяна в законодателството е в обществен интерес", заключи още Лалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    гешко-смешко
    България и народа са заложници на опита на мафията да се задържи във властта. Нищо друго не ги интересува, освен собственото им оцеляване и най вече без съдебна отговорност и безнаказаност. Така могат с лека ръка да прежалят милиардите от Европа, защото тези мафиоти нямат нужда от съдебна реформа и контрол над главният прокурор. Докато имат купени избори, купени медии и невежи и немислещи избиратели, промяна е невъзможна. Каква беше целта на този "атентат" и "кратер", ако не е отлагане на съдебната реформа?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари