Премиерът освободи заместник-областния управител на Русе

2
Няма яснота кой и кога ще поеме овакантеното място
Няма яснота кой и кога ще поеме овакантеното място Снимка: Областна администрация - Русе

Няма яснота кой и кога ще поеме овакантеното място

Заместник-областният управител на Русе Детелина Ачева е освободена от поста със заповед на министър-председателя Николай Денков от днес. За момента не е ясно кой ще поеме овакантеното място и в какъв срок ще бъде назначен нов заместник на областния управител, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Основанието за освобождаване е въз основа на чл. 19а, ал. 2 и чл. 29, ал. 4 от Закона за администрацията, които казват, че правоотношенията със заместник областните управители могат да бъдат прекратени без предизвестие от органа, който ги назначава, по негова преценка.

Припомняме, че Детелина Ачева встъпи в длъжност от 16 март тази година. Освен че отговаряше предимно за правните и икономическите ресори, Ачева подпомагаше изключително дейността по контрол на Общинските съвети в региона, което е сред основните задължения на всяка Областна администрация.

През последните месеци имах възможността да работя с много добър екип. Убедих се, че хората в Областна администрация са много добри професионалисти. Вярвам, че съвместните ни усилия бяха ефективни и доведоха до осезаеми резултати за региона“, коментира Ачева. Тя сподели още, че се надява отново да има възможността да работи с подобен екип.

По-късно през деня очаквайте информация относно провелата се по-рано днес пресконференция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Русенлия
    Не разбрах за какви точно "постигнати осезаеми резултати" говори това затлъстяло лелче? Айде моля ви се! Мнооого подценявате Русенци, за сметка на придошлите Пирговски селяни.
  • -1
    4
    Граждани
    Един парашутист по малко! Те и без това на такива хора им намират място веднага, цял живот между капките!
  • 2
    3
    DENKOV
    В тоя кабинет всичко кадърно се наритва това е истината, жалко
  • 1
    2
    КОМЕНТАРЧЕ
    Познавам лично Ачева, точна жена! Работеше много коректно!
  • -11
    1
    Сладкар-кексмайстор
    Арабинът дали се е докопал до госпожата, за да си направят един кекс със стафиди?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари