Преляха 50 банки кръв на родилката, транспортирана със "Спартан"

2
Жената е загубила бебето си
Жената е загубила бебето си Видео: NOVA

Въпреки това състоянието ѝ остава критично

Екипаж от състава на 16-а авиационна база "Враждебна" извърши на Великден авиомедицинска евакуация със самолетСпартан“ на родилка в тежко състояние. Въпреки сложните метеорологични условия в страната самолетът излетя в 15:50 ч. от София към авиобаза "Безмер" с медицински екип на борда.

Родилката постъпва по спешност в болницата в Сливен с отлепена плацента. Състоянието ѝ се влошава, а впоследствие се оказва, че е загубила бебето. Извършена е операция по отстраняване на матката, след което състоянието на пациентката става животозастрашаващо. Налага се и преливане на около 50 банки кръв, но и това не подпомогнало стабилизирането на жената, информира NOVA.

По искане на МЗ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов дава разпореждане за провеждането на спасителната операция по въздух. На борда на „Спартана” се качват лекар и медицинска сестра от болницаТокуда”.

Пациентката беше превозена от болницата в Сливен до авиобаза "Безмер", а след това - транспортирана със „Спартана“ до София. Самолетът кацна в 20:42 часа на летището в столицата. Медицинската евакуация на родилката беше изпълнена без усложнения благодарение на професионализма на екипажа на самолета – капитан Евгени Златанов, старши лейтенант Калоян Атанасов и капитан Николай Михайлов, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    бах ти глупаците
    Бах ти и държавата ,дето за щяло и нещяло всичко се вози в София .Нима лекарите от провинцията учат в други университети или са само двойкаджии.Ами да закриват болниците и да накупят самолети и хеликоптери и ...айде всичко у Софията .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари