Преговори с "Газпром" ще е едно от условията на БСП за новото правителство

1
Новите червени линии пред бъдещото управление вече се чертаят
Новите червени линии пред бъдещото управление вече се чертаят Видео: NOVA

Новите червени линии пред бъдещото управление вече се чертаят

Днес Румен Гечев от БСП обяви, че партията ще подкрепи бъдещо правителство при условие, че то поднови преговорите с "Газпром".

"Едно от условията за преговори за бъдещо правителство ще бъде подновяване на преговорите с "Газпром". Завръщането на "Газпром" не е заплаха. Русия не е враг на България, те и САЩ са конкуренти при доставките на газ. Против сме смяната на един монопол с друг. България има интерес от повече доставчици, които да се конкурират", обяви в предаването "Офанзива" на Нова телевизия левият депутат.

Това ми се струва недалновидно като посока. В годините назад сме видели колко неконсистентно е поведението на „Газпром” като доставчик на енергийни ресурси. Едно от хубавите неща, които се случиха от войната и кризата, е че наистина ускориха диверсификацията на България. Вече потече тестово азерски газ по гръцката връзка”, коментира в същото предаване Стоил Стоилов от "Продължаваме промяната".

Депутат от ПП: Това, че Пеевски гласува против кабинета, е висока оценка

Гечев напомни и съображенията на левицата за Северна Македония. "България вместо да има подкрепата на своите европартньори, е обект на натиск от Франция и Германия. Протоколът е хвърчащ лист хартия, има неутвърдени текстове в скоби. Докато не се види текст с подпис и печат като предварителен проект, няма за какво да се радваме. Щяхме да излезем от правителството, ако това предложение бъде прието от коалицията", обясни той. 

Опитът да се състави ново правителство с новия мандат зависи само и единствено от това дали ще се намерят 121 депутати, които да подкрепят управление, което да не позволи кражбите, уверен е Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Копейкин
    Време е БСП да каже сбогом на властта и на България. Като толково им е мил Путлер да ходят в Блатная
  • 0
    2
    Мунчо
    Никакъв газ от руските рекетьори.
  • 0
    1
    дякона
    бсп са руски мърши
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари