Предвижда ли Община Русе изграждане на арест или бежански лагер?

0
Въпросът изглежда вълнува много граждани, а мненията са противоречиви
Въпросът изглежда вълнува много граждани, а мненията са противоречиви

Господин Стоилов,

Член на Обществен съвет, Татяна Димитрова, от свое име е направила запитване входирано под № 94Т-2297-1/121114, за което не е получила отговор, с което е нарушен Закона за достъп до информация .

Ние, Обществен съвет-Русе, от своя страна правим  същото запитване.

Настояваме да получим писмен  конкретен отговор на няколко въпроса:

Предвижда ли Община Русе изграждане на арест  и/или бежански лагер в бившите помещения на казармите, намиращи се до Сръбчето?
Постъпвало ли е предложение, или искане до Община Русе, за изграждане на арест и/или бежански лагер в града?  Кой е вносителят му и какви са изложените мотиви за тази необходимост?
Каква е причината да се направи оценка за стойността на  ремонта на бившите казарми?  Според директора на Гранична полиция  Милен Пенев, ремонтът ще струва 100 000лв. След като е направена такава оценка, от къде ще бъде осигурена тази сума?

По наше мнение изграждането на арест или бежански лагер е решение с особена важност за русенското общество. Съдим за това от публикациите на хиляди граждани, споделени във интернет пространството и по-конкретно във Facebook.  Въпросът изглежда вълнува много граждани, а мненията са противоречиви. В тази връзка като Обществен съвет, ние предлагаме на Община Русе да проведе допитване в подходяща форма до гражданите нa гр. Русе. Подобна стъпка ние намираме за морална и демократична.

03. 02. 2015 г. - Обществен съвет Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари