Предвидени са хеликоптерни площадки в болниците на големите градове

0
На тези площадки хеликоптерите само ще кацат, а няма да престояват, уточни министър Меджидиев
На тези площадки хеликоптерите само ще кацат, а няма да престояват, уточни министър Меджидиев Снимка: Facebook

На тези площадки хеликоптерите само ще кацат, а няма да престояват, уточни министър Меджидиев

"Министерството на здравеопазването подготвя обществена поръчка за изграждането на хеликоптерни площадки в лечебни заведения в различни градове, където да могат да кацат т.нар. медицински хеликоптери. Планира се да има такива площадки в Русе, във Велико Търново, в Добрич, във Варна, в Бургас, в Сливен, в Ямбол, в Плевен", заяви на пресконференция в Добрич служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, предаде БТА.

"Говорим за хеликоптерни площадки, които да са близо до съответните лечебни заведения, не където ще престояват хеликоптерите. В момента изготвяме заданието за обществената поръчка, защото Министерството на здравеопазването ще изгражда тези хеликоптерни площадки. Изчаквам експертите от министерствата на отбраната и на транспорта да уточнят тези специфики къде и как трябва да кацат тези хеликоптери", добави министърът.

"Предвижда се първоначално два хеликоптера за медицински нужди да бъдат взети на лизинг, докато пристигне през декември първият закупен", каза още Меджидиев. "За тези два хеликоптера ще има две оперативни бази – едната ще бъде в Долна Митрополия, другата – в София", напомни здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    LOL
    На покрива на УМБАЛ Канев има хеликоптерна площадка. Какво и къде ще изграждате? Или просто ще прилапате едни пари за играждане на нещо съществуващо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари