Представят русенския музей на международна лятна школа в Словения

0
Акцент е поставен и върху съвременните тенденции в привличането на нови публики в музеите
Акцент е поставен и върху съвременните тенденции в привличането на нови публики в музеите

Директорът на Регионален исторически музей – Русе проф. д-р Николай Ненов и уредникът в отдел „Най-нова история” Искрен Великов ще вземат участие в X Международна лятна школа по музеология в Словения от 13 до 17 юни 2016 г.

Организатори са Форум за славянски култури, Университет на Приморска, Словения. Събитието преминава под почетния патронаж на Словенската национална комисия за ЮНЕСКО. Работните групи ще дискутират ролята на музеите като фактор за културно, туристическо и социално развитие на местните общности. Ще бъдат разгледани примери и добри практики в тази посока.

Акцент е поставен и върху съвременните тенденции в привличането на нови публики в музеите, както и в осигуряването на среда за достъп на хора със специални потребности.

В специален панел ще бъдат представени критериите и регламентът за оценка на качеството във връзка с наградите „Жива” за най-добър музей, приложени спрямо кандидатите през последните две години. През 2014 г. Регионален исторически музейРусе спечели една от Специалните награди „Жива” за внимание към посетителите и откритост.

Х Международна лятна школа по музеология се осъществява в партньорство с Европейската музейна академия (ЕМА), Словенския национален комитет на ИКОМ и Регионалния музей в Копер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари