Лятна школа по антропология в Русенския музей

0

Студенти от България и чужбина се запознават с културните наследства и възможните интерпретации на миналото

През настоящата седмица (29.08. – 03-09. 2022 г.) в Русенския музей се провежда поредното издание на Лятна школа по антропология – формат с дългогодишна традиция, плод на ползотворното сътрудничество между музея и департаментите „Антропология“ и „Дизайн“ на Нов български университет. В обучението участват студенти и докторанти от Нов български университет и университети от консорциума ERUA - университет Париж – 8, университет Гьотинген, университет Осака.

Лектори си доц. д-р Ирена Бокова от Нов български университет, проф. д-р Николай Ненов, директор на Регионален исторически музейРусе, доц. д-р Кристина Савова от Нов български университет и д-р Любомира Вълчева-Нъндлол от Нов български университет.

Темата на тазгодишното издание на Лятната школа обхваща културните наследства и възможните интерпретации на миналото. Фокусът на лекциите, дискусиите и теренните работи попада върху границата на Римската империя като културно наследство за човечеството; архитектурата и разказите за общността и начини на живот във времето; културните пейзажи – природна среда, социални репрезентации и емоционално съпреживяване, исторически периоди и политически рамки. По времето на пребиваването си в Русе участниците ще посетят музейните обекти, ще се запознаят със значими места от градското пространство, ще идентифицират места на памет. Предвидени са посещения и срещи с музейни специалисти в градовете Разград и Тутракан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари