Председателят на парламента в Канада подаде оставка след тежък гаф

1
Конфузната ситуация се е случила по време на визитата на Володимир Зеленски в Отава
Конфузната ситуация се е случила по време на визитата на Володимир Зеленски в Отава Снимка: Justin Tang / The Canadian Press

Конфузната ситуация се е случила по време на визитата на Володимир Зеленски в Отава

Председателят на палата на общините на канадския парламент Антъни Рота подаде оставка, защото по време на визитата на Володимир Зеленски в Отава беше поканил 98-годишен украински ветеран с конфликтно минало през Втората световна война. Рота поднесе извинения, съобщи CBC, цитирана от Сега.

По време на визитата на украински президент в залата се оказа 98-годишният Ярослав Хунка, представен от Рота като "украинско-канадски ветеран от Втората световна война, който се е борил за независимостта на Украйна и срещу руснаците". Впоследствие стана ясно, че Хунка е служил в Галиция в 14-а гренадирска дивизия на Вафен-СС, която е отговорна за геноцида срещу евреите. На появата на Хунка на тържественото заседание на канадския парламент остро реагира Полша. Тя поиска незабавно обяснение за случилото се. Украинските гости се разграничиха, като казаха, че нямат нищо общо с поканата на Хунка.

Рота заяви, че осигуряването на "публично признание" на нациста, е "причинило болка на определени хора и цели общества" - в частност евреи, поляци и други, "преживели нацистки зверства".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    ИмеТо
    Македонесс, ти май живееш в някакво друго измерение приятелю. Явно щото рашките ги млатят навсякъде, затова мукраина мобилизира вече куцо, кьораво и сакато - буквално, а и миналия месец, великите "украинци" отделиха парцел за още 400 000 гроба...Аре да се позавърнеш малко в нашето измерение...
  • -5
    11
    Македонец в космоса
    Много слаби излязоха рашките - млатят ги по цялата огнева линия и са безпомощни и това при превъзходство на жива сила артилерия и авиация
  • 3
    10
    Русенец
    Основен смисъл да съществува НАТО е САЩ да си продават недоказано ефикасните оръжия на калинките в НАТО. И прикрити в шайката да разпалват войни. Невероятно е как уж отбранителния съюз НАТО не е водил нито една отбранителна война, но пък десетки извън територията си! Невероятно е как Калинките и техния Хегемон мълчат за уж мащабните си разследвания на взривяването на Северните потоци! Необяснимо е как Шолц и подобните му калинки са се съгласили да работят срещу народите си и за интересите единствено на САЩ! Всъщност не е толкова необяснимо! Нуждаят се от колективен тероризъм над света!
  • 2
    9
    Дан дер Плюнкен
    Статия преписана от нацистки източник! Достатъчно дълга за да стане ясно за масовото избиване на украински нацисти, които настъпват като зомбита от наркотиците, които им дават преди настъплението да се чувстват безсмъртни и по този начин земята е осеяна с техните трупове. Не може да забраните руските телевизии и хората ги гледат за да знаят истината, а не западните медии, по които говори дявола. Все пак Истината и дявола са противоположни.
  • 4
    8
    Льольо
    Може би заради цензурата ама много ме кефир как украинците всеки ден се хвалят че напредват, пробили, обстреляли( хи хи собствения си пазар) , взривили а все си стоят на едно място. А руснаците без хвалби просто си унищожават украинската армия. Някак си по-солидно ми изглеждат Не разчитат на празни хвалби. Е може и те да се хвалят но не ги чуваме и изглеждат по-добри войни по този начин
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари