Предложения на Митко Кунчев за "Арена Русе"

4
Вчера се проведе общо събрание на акционерите на залата
Вчера се проведе общо събрание на акционерите на залата

Общинският съветник, Митко Кунчев, издигнат от "Да, България", споделя в доклада си от посещението на зала АРЕНА РУСЕ, инициирано от него след общото събрание на акционерите, няколко предложения за залата.

Общото събрание на акционерите на „Арена Русе“ АД се проведе на 16.09.2020г. от 13:00 часа в град Русе, бул. „Липник“ № 1. Във връзка с постъпила покана с вх. № 30-8918-5/12.08.2020г. от Съвета на директорите за участие в събранието бяха поканени избраните за представители, с Решение  № 8, прието с Протокол № 2/05.12.2020 г., общински съветници: Биляна Кирова, Бедрос Пехливанян, Орлин Дяков, Митко Кунчев, Елеонора Николова, Дилян Саманджиев.

Всички материали по седемте точки от дневния ред бяха представени в канцеларията на общинския съвет.

Съгласно решение на общинския съвет от 10.09.2020 г. представителите на Община Русе бяха задължени да гласуват „ЗА“ по точки 5. и 6. от дневния ред на събранието. По пета точка беше освободен от качеството му на член на съвета на директорите Спасимир Димитров, а по шеста точка, за нов член на съвета на директорите на дружеството беше избран Борислав Рачев. На събранието присъстваха  Биляна Кирова, Бедрос Пехливанян, Митко Кунчев и Дилян Саманджиев, а отсъстваха Орлин Дяков и Елеонора Николова.

Присъства и представителя на Национална спортна база ЕАД, която има 18 588 309 поименни налични акции с право на глас /51% от капитала/. Община Русе има 17 859 356 поименни налични акции с право на глас /49% от капитала/. В събранието участва и изпълнителния директор – Любомир Христов. По останалите точки от дневния ред беше приет годишния финансов отчет с одиторски доклад за 2019 година и ръководството беше освободено от отговорност.

Независимият одиторски доклад беше изготвен от Огняна Йорданова – „Сметка БГ“ ЕООД.   
След проведеното заседание, в разговор с изпълнителния директор, беше уговорена среща на общинските съветници с ръководството на залата с цел запознаване с проблемите и обсъждане на бъдещата дейност. Срещата се състоя на 24.09.2020 г. от 14.00 часа. На поканата се отзоваха общинските съветници Биляна Кирова, Бедрос Пехливанян и Митко Кунчев.

Те разгледаха залата и подробно се запознаха с прекрасните възможности, които тя предлага за различни дейности. След това беше обсъдено предложението на изпълнителния директор до кмета Пенчо Милков от 05.12.2019 г. за дейности, които общината може да организира в нея.

От наличните материали, проведените разговори и огледа на сградата може да се направят следните констатации:

- Управата на залата е работила добре през 2019 г. и е налице отличен финансов резултат;
- Във връзка с извънредната обстановка във финансово отношение 2020 година ще бъде много трудна;
- Разработен е добър план за развитие на ОЗК Арена Русе за сезон 2019/2020, който е представен на кмета Пенчо Милков;
- Предприети са мерки за обособяване на помещения, които лесно да могат да се използват от различни групи;
- Отделни компоненти на климатичната инсталация са повредени и тя не може да работи с пълен капацитет;
- В непосредствена близост да залата има изоставен строеж, който не е ограден и достъпът до него е свободен. Съществува опасност за живота на деца, които влизат там за да играят. 

С оглед развитието на ОЗК Арена Русе, една от най-добрите многофункционални зали в страната, като важен център на спортния и културния живот в северна България предлагам на Общинския съвет и на Кмета на Община Русе:

- Да подкрепят организирането на различни дейности от плана за развитие на залата;
- Да излъчат експертна група, която да установи състоянието на климитичната инсталация и причините за лошото й състояние;
- Да се вземат незабавни мерки за обезопасяване на изоставения строеж до залата.

Изготвил:
Митко Кунчев, общински съветник от "Демократична България" ("Да, България")

30 септември 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 3
  10
  daskal
  Според официалните отчети тази зала откакто е създадена има само ЗАГУБИ. За 2019 г. са около 1.5 милиона лева. Колко и какви събития има там и оправдани ли са милионите, които бяха налети? А как се оправдават 20-те милиона лева (двайсет милиона!), които държавата подари на братя Бобокови като компенсация, когато те се изсулиха като прани гащи от огромната неприятност да се разпореждат с тази недомислица. Нали разбирате, че е въпрос на време и в т.нар. "Арена" да влезе съдия изпълнителят?
 • 3
  9
  до 7
  Общото е, че и Тиквата и Рачков кореспондират с определена прослойка от населението, която е далеч и от културата и от интелекта и от естетиката.:) Кое ти харесва в Рачков?:)
 • 3
  8
  до 5
  А на шоуто, дето твоите дебили от ГЕРБ подреждаха кревати в залата беше ли?:) Иначе като знам кой строи залата, за нищо на света няма да стъпя в нея.
 • -1
  7
  До 6
  Аз не разбрах каква е връзката между Рачков и Борисов, щото аз също бях на спектакъла на първия а не съм гласувал никога на втория. Ако си платен трол с нищо не помагаш на любимата си червена партия.
 • 3
  6
  до 5
  Ходил си на спектакъл на Рачков. Това беше достатъчно !:))) И сега к'во? Пак ли за Тиквата ще гласуваш или за голата тиква?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мимето доведе приятеля си вкъщи... Баща и се разплака, не беше виждал съученика си от 30 години!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари