Предлагат по-нисък данък за ползване на служебни коли за лични нужди

0
Намаляват налога от 10% на 3%
Намаляват налога от 10% на 3% Снимка: БГНЕС

Намаляват налога от 10% на 3%

Данъкът за ползване на служебни коли и имоти за лични нужди да бъде намален от сегашните 10% на 3%, предлагат депутати от ИТН, ПП и БСП, пише вестник Труд.

В момента направените разходи при използване на служебни коли от шефовете и собствениците на фирми и от техните семейства се облагат с 10%, колкото е и данък печалба.

Но този начин реално при използването на автомобили за дейността на фирмата разходите се признават, на ако използват скъпи коли за лични нужди фирмите трябва да платят данък.

С предложението на ИТН, ПП и БСП ще бъде сложен край на този принцип на облагане. В резултат колкото повече шефовете на фирми използват служебните си коли за лични цели, толкова по-малко данъци ще плащат.

Така ще стане изгодно на името на фирмата да бъдат регистрирани и колите на съпругата на собственика и автомобилите на неговите деца. Реално хората с фирми ще плащат по-малко налози от останалите граждани в страната при използване на автомобила с една и съща цел - да отидат с него до морето.

От ИТН, ПП и БСП предлагат привилегията за фирмите да влезе в сила със задна дата от 1 януари 2022 г.

Депутати от ГЕРБ-СДС пък предлагат двойно да бъдат увеличени извънредните суми, които дават на лекарите на първа линия срещу Covid-19. Например за лекари сумите да нараснат от 600 лв. на 1200 лв., а за санитари - от 120 лв. на 240 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Наистина
    Ама просто сте прости и прости щеси останките Нямам думи за вас ли го правите да си ползвате служебен транспорт Президентска република закриване на парламента излишен разход Не работи ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари