Пред какви трудности е изправен русенски хотел заради ковид ограниченията

2
Персоналът в ресторанта остава без финансова помощ, трудности има и за гостите на хотела
Персоналът в ресторанта остава без финансова помощ, трудности има и за гостите на хотела Видео: Bulgaria On Air

Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ, въпреки затварянето им. Служителите няма да могат да се възползват от помощта от 24 лева на ден. 

Хотелиерите са притеснени и за качеството на обслужване на гостите им.

Ресторант към хотел в Русе не работи, също като останалите. От 8 души, които са били заети в заведението, само двама в момента са на работа.

Оказва се обаче, че тези служители няма да получат обещаните 24 лева на ден, въпреки че бизнесът е затворен. Гостите на хотелите също са потърпевши от ситуацията.

"Има гости, които в кръга на шегата, предлагат да им сложим една маса в коридора да се хранят, което е безумие. Много ни е трудно. Губим резервации, губим реални клиенти", каза Павлин Косев, който е собственик на хотел, предава Bulgaria On Air.

Много хотели са изправени пред дилемата дали да не затворят изцяло, защото не могат да подсигурят персонала си и да оправдаят очакванията на клиентите. Те се надяват мярката да бъде прецизирана.

"Логично би било или да се отворят тези ресторанти, които са към хотелския комплекс, за да работят за гостите на хотела. Или тези хора, които са освободени от този тип ресторанти, да получават същата помощ като останалите ресторанти, които не са към хотелска част", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Любов е, когато около теб има сто жени, а ти мислиш само за пет, шест...

Харесай Дунавмост във Фейсбук