Пребиват момичета заради липса на хиджаб в Иран

0
Нов случай на насилие в Иран​
Нов случай на насилие в Иран​

Нов случай на насилие в Иран​

Активисти съобщават за пребити момичета заради липса на хиджаб. Сред тях е и 16-годишната Армрта Джервднд.

Момичето е било нападнато в метрото в Техеран от т.нар. „морална полиция“. При сблъсъка тийнейджърката е ударила главата си в железен стълб, след което е изпаднала в кома, предаде bTV.

Иранската държавна информационна агенция разпространи монтирано интервю на нейните родители, в което те приемат, че случилото се е „инцидент“.

Интервюто е било взето в присъствието на високопоставени представители на органите на реда, пише правозащитна организация.

Случаят напомня смъртта преди година на 22-годишната Махса Амини, арестувана за неправилно носене на хиджаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    $$$
    До 5 и 6 - тренирайте баламурници, слаби сте!
  • 0
    6
    До пети коментар
    Руснак и религия, това звучи смешно. Държава обявила атеизма за официална политика. Държава сложила си за патриарх офицер от КГБ. Държава, която изпраща като свещенници пак офицери от КГБ. Диктатура, която избиваше християни на връх Велик ден. Рушлямистан е всичко друго, но не и християнска държава.
  • 1
    5
    Фенката на Путлерчо
    Нашият месия Владолф Путлер толерира и обича "мирната" религия! Вижте как вкарва в бойните действия срещу нашата братска Украйна рязаните буряти, чеченци, дегестанци, сирийски и авгански ИДИЛ-ци! ТероруZZстан е меката на изляма!
  • 7
    4
    Стоян
    Какви обичаи бе,те са психично болни,дават на кьсо мозъците им,и вИран,Афганистан,бяха светски дьржави,а сега, абсолютни дупки!! Трагедия,,,
  • -2
    3
    до 1
    И що? Техни си обичаи, традиции и ценности. Да не са дошли в спалнята ти, че ти да им обясняваш кой е правият път?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари