Пребит от полицаи осъди прокуратурата за незаконно обвинение

2
Бившият графичен дизайнер в БНТ Радослав Божинов трябва да получи 11 000 лева обезщетение
Бившият графичен дизайнер в БНТ Радослав Божинов трябва да получи 11 000 лева обезщетение Снимка: БГНЕС

Бившият графичен дизайнер в БНТ Радослав Божинов осъди прокуратурата да му плати обезщетение от близо 11 хил. лева за вреди от незаконно обвинение.

Това реши Софийският градски съд (СГС), след като отхвърли иска на Божинов за още над 700 хил. лева, като се обоснова, че прокуратурата не носи вина за побоя над него, съобщава lex.bg.

Случаят в центъра на София е от 2011 г. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов беше обявил след полицейското насилие, че Божинов е бил много пиян и е нападнал полицаите. Той беше оправдан шест години след началото на делото.

Преди време друг състав на градския съд присъди обезщетения от по 15 хил. лева за незаконните обвинения срещу трима души, които са опитали да помогнат на Божинов. Той пък още преди 5 години осъди МВР да му плати 25 хил. лева за незаконен арест и за полицейското насилие, при което му беше счупен носът и му бяха избити части от зъбите.

Преди две години Божинов заведе и делото срещу прокуратурата за незаконно обвинение, което спечели. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари