Правят пътна връзка за подобряване достъпа до „Автосвят“

4
Достъпът до автосервиза ще се осъществява посредством пътна връзка от главния път Русе – Велико Търново
Достъпът до автосервиза ще се осъществява посредством пътна връзка от главния път Русе – Велико Търново Снимка: Google Street View / Архив

Достъпът до автосервиза ще се осъществява посредством пътна връзка от главния път Русе – Велико Търново

Общински съветРусе одобри изработването на подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план на комуникационно-транспортен план за ПИ 63427.268.49 в м. „Мерата“, землище на гр. Русе.

Искането за изработване на ПУП-ПП е подадено от „Автосвят“ ООД, което планира да изгради нов автосервиз на имота. Достъпът до автосервиза ще се осъществява посредством новопроектирана пътна връзка от Републикански път I-5 Русе – Велико Търново.

Трасето на пътната връзка засяга имот с идентификатор 63427.268.58 – общинска публична собственост, с площ 43 кв. м. За да се осъществи изграждането на пътната връзка, е необходимо предназначението на този имот да се промени от „Земеделска“ в „Територия на транспорта“.

В съответствие с чл. 21, ал. 3 от Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ), промяната на предназначението на земята се извършва по общия ред, едновременно с основния обект.

По силата на чл. 30, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за опазване на земеделските земи (ППЗОЗЗ), определянето на площадка или трасе за нуждите на физическо или юридическо лице върху земи от държавния или общинския поземлен фонд се извършва след предварително писмено съгласие на министъра на земеделието, храните и горите или решение на общинския съвет.

Предвид чл. 29, ал. 1 от ЗОЗЗ с решението на Общинския съвет се определя срока на валидност на предварителното съгласие.

За разрешаването на ПУП – ПП са представени съгласувателни писма от „ЕРП Север“ АД и „ВиК“ ООД – Русе.

С решението си Общински съветРусе даде съгласие от името на Община Русе и за собствена сметка възложителят да извърши процедурата по промяна предназначението на ПИ 63427.268.58 с площ 43 кв. м. Срокът на предварителното съгласие е до влизане в сила на решението на Комисията по чл. 17, ал. 1 от ЗОЗЗ.

След влизане в сила на решението на Общинския съвет, възложителят ще може да пристъпи към изработването на ПУП-ПП. След одобряването му от Общинския съвет, ще може да се започне изграждането на новия пътен достъп до автосервиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари