Пръскането срещу комари по река Дунав се отлага

1

Пръскане срещу комари с наземна техника ще бъде извършено днес на територията на град Русе

Планираното за днешния ден третиране по река Дунав се отлага заради неблагоприятни метеорологични условия и силно течение на реката. Речната обработка ще се извърши в три последователни дни, когато времето позволява.

Организацията за наземното третиране се извършва в присъствието на общински служител от отдел „Екология“, който контролира и зареждането на техниката с препарат и следи за необходимото съотношение.

Тази вечер в 21:00 часа стартират пет съвместни екипа, в които участват и служители на отдел „Екология“, които осъществяват пряк контрол върху обработените площи.

Прави се и допълнителен анализ на популацията на комарите и ефективността на извършените третирания. На 6 юли за едно денонощие в Парка на младежта е поставен капан за комари, който е отворен на следващия ден. Анализът показва дали инсектите са по-малко след третиране. След дезинсекцията днес ще бъде поставен нов капани за извършване на количествен анализ на вредителя и качествен за извършеното третиране.

Припомняме, че миналата седмица беше извършена дезинсекция и в малките населени места и се организира съгласувателен режим за третиране по бреговете на река Дунав при добри метереологични условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук