Държавата отново се бави с ларвицидното пръскане срещу комари

3
Още от края на миналата година от Община Русе са изпратили писма до Министерството на финансите и на здравеопазването, но отговори няма
Още от края на миналата година от Община Русе са изпратили писма до Министерството на финансите и на здравеопазването, но отговори няма Видео: КИС 13

Още от края на миналата година от Община Русе са изпратили писма до Министерството на финансите и на здравеопазването, но отговори няма

В зависимост от атмосферните условия, в началото на април може да се очаква да започне пръскането срещу комари в Русе.

Това увери директорът на дирекция "Екология и зелена градска среда" в Общината проф. Любомир Владимиров, предаде телевизия КИС 13.

Третирането би имало максимален ефект при средно денонощна температура от 12-13 градуса. Пръскането ще стане в кварталите по график, за който гражданите ще бъдат уведомявани.

От изключително значение за ефективната борба с комарите, обаче, е и намесата на държавата, която извършва пръскане срещу ларвите на насекомите, каза още проф. Владимиров. По думите му, това трябва да стане в началото на април, най-късно през май, защото ако такова наземно и авиационно третиране се случи през есента, както през миналата година, няма да има никакъв ефект.

Затова още от края на миналата година от Община Русе са изпратили писма до Министерството на финансите и на здравеопазването за необходимостта от отпускане на средства за навременно пръскане срещу ларвите на комарите по поречието на Дунав, като до момента нямало отговор от двете ведомства.

Според проф. Владимиров, бързите действия от страна на държавата са крайно необходими и заради наличието на предпоставки за появата на болести при хората, предавани от комарите.

В борбата срещу насекомите ще бъде включена и техника с обучени служители от Община Русе. Както и предишни години, обработката срещу комари от двете страни на Дунава ще бъде координирана с властите в Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    89
    Ако комарите бяха литнали над София и Витоша то тогава Кокорчо веднага щеше да даде пари за пръскане срещу ларвите на комарите в столицата но за дунавските градове на него не му дреме
  • 0
    6
    Валентин
    Че са тъпи тъпи са то няма Русенци всички да или от Шумен Разград От Северозападната България Болшинството говоря развален Български Защото не са Българи а цигани или турци То и хигиената Ви ме е добра за това Ви хапят комари
  • 0
    5
    Бенчи Либиеца
    Ще ви хапят комари, кърлежи, ще ви гонят змии и всякакво полезни животни, тъпи "русенци"! Като си избрахте пак такъв еблив кумуняга като мене да клеца колежките и да не ми пука за вас! Днес си разходих дебелия гъз по кея, много хора ме гониха да ме "поздравят"! Да го духате, "русенци"! ХАХАХАХАХА
  • -2
    4
    Валентин
    Да ви изядат първо кърлежи после комари
  • 7
    3
    Русенец
    Не им пука на софиянци за комарите в Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари