ПП-ДБ: „Възраждане“ цели разстройване на дейността на Народното събрание

1
Поведението на "Възраждане" не може да бъде обяснявано изцяло с популизъм, заяви Явор Божанков
Поведението на "Възраждане" не може да бъде обяснявано изцяло с популизъм, заяви Явор Божанков Снимка: БТА

Поведението на "Възраждане" не може да бъде обяснявано изцяло с популизъм, заяви Явор Божанков

С цялото си политическо поведение, представителите на политическа партия „Възраждане“ и техните лидери в частност, целят разстройване на дейността на висшия орган на Република България – Народното събрание. Това посочи в декларация от името на ПГ "Продължаваме Промяната - Демократична България" Явор Божанков. В увода на декларацията се цитираха изказвания на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и квалификации, употребени от него: „подчовеци“ – "тези хора нямат право да говорят", "фашистка измет", "нечовешка сган" и се констатира, че това не са думи на Сталин, а на български народен представител.

Възпрепятстването на народни представители да упражняват законните си права в израз на принципите на законност, демократичност и правова държава, закрепени в Конституцията, представлява принуда на орган на власт, сериозно дестабилизиращ и разстройващ конституционните и политически устои на демократичната държава в лицето на законодателния ѝ орган, се посочва в декларацията.

Явор Божанков заяви, че дискриминацията е недопустима за съвременна Европа, но още по-тревожно е, че българската Конституция явно не означава нищо за тази партия.

ПП "Възраждане" открито и демонстративно прокламира отричането на правото на законно избрани народни представители да се изказват, добави Божанков и посочи, че това става според едноличната преценка на един лидер или на ръководството на партията. По думите му това представлява отричане на демократичните принципи на правовата държава и демокрацията като цяло.

В декларацията се казва още, че поведението на "Възраждане" не може да бъде обяснявано изцяло с популизъм и следва да се постави въпросът дали тази политическа сила не се опитва да провежда, а представителите ѝ да проповядват, антидемократична идеология.

Изтръгването на кабели, нахлуването в държавни институции с викове, е категоричен знак, че ако не се даде решителен институционален отпор те ще стигнат и по-далеч, добави Божанков, цитиран от БТА. По думите му всичко това се случва в най-значимата зала на държавата- парламентарната, пред символите на държавата – гербът и знамето. По думите му подобни действия могат да се считат за опетняващи държавните символи.

"Преместването на пропагандно съоръжение в музей не може да бъде основание български народен представител да остави своите майки и бащи без пенсии, своята родина без бюджет. Проблемът за проруските политически партии е по-дълбок. Истинската им драма е енергийната независимост на България от руските доставки на газ, от руското ядрено гориво, отнемането на ключови активи на руската страна", добави Божанков и допълни, че това означава, че правителството на Николай Денков е на прав път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ясен
    вие сте всички едно разстройсто..... кой от кой по
  • -3
    2
    Nicky
    ППДБ правят същото
  • -9
    1
    5u645g
    Ами тез лицемери ппдб защо най-накрая просто не се прекръстят на "Масонско Ционистка Партия Обслужваща Западните Интереси" или накратко МЦПОЗИ и да не се хабят да се преструват на добрите? https://www.youtube.com/watch?v=aF9LP-9uG_k
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари