Пожарникари отличиха трима ученици от Русенска област

3

Те са участници в национален конкурс, посветен на доброволците

Ученици от Русе и Бяла са отличени със специални грамоти за проявена инициатива и креативност в националния конкурс за есе на тема „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“, съобщават от ОДМВР-Русе.

Двама възпитаници на СУ „Йордан Йовков“ в Русе - Иван Пламенов Иванов и Богомила-Сони Владимирова Кошовска, ученици в 11 клас, получиха своите отличия днес. Грамотите им бяха връчени от гл. инспектор Веселин Марков, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе. София Владиславова Иванова, ученичка в 11 клас в СУ „Панайот Волов“ – Бяла, бе удостоена с грамотата от гл. инспектор Свилен Рачев, началник на районната служба „ПБЗН“ в град Бяла.

Конкурсът бе организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Национална асоциация на доброволците в Република България“, по случай Международния ден на доброволеца – 5 декември, за младежи от 16 до 18 години. В него със свои творби са участвали 172 деца от цялата страна. 130 от всички постъпили есета са отговаряли на поставените критерии, като през миналия месец бяха отличени 4 от тях с награди, с присъдени две трети места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    РТР
    Браво на децата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари