Пожарникар предотврати трагедията в горящия влак София-Варна

1
Благодарение на пожарникаря няма загинали
Благодарение на пожарникаря няма загинали

Благодарение на пожарникаря няма загинали

Пожарникар е спрял горящия влак София-Варна и така е предотвратил трагедията. Огънят пламва късно снощи. Инцидентът е станал край Каспичан.

Леко пострадал е единият от машинистите. Огънят е тръгнал от искра в локомотива. Няма пострадали пътници. Евакуирани са навреме. Изгорели са три вагона, предаде bTV.

"Благодарение на адекватната реакция на пожарникар във влака е предотвратена тотална трагедия", каза директорът на шуменската пожарна Иван Иванов.

Той е натиснал веднага ръчната спирачка на влака и е започнал евакуация на пътниците.

"Влакът е минал технически преглед", каза Димитър Димитров, регионален директор на БДЖ пътнически превози - Горна Оряховица.

Той обясни, че щетата е тотална, а причините за инцидента ще се изясняват. На място са били изпратени пет пожарни екипа от Шумен и Нови пазар.

Пожарът е възникнал между втори и трети вагон на бързия влак № 2613 от София за Варна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ВАД
    Ай,ай,ай,това БДЖ!Дано имат застрахова,че да купят нови вагони!Тези пътнически вагони са като нарисувани като "влакчето на ужасите". Да им имам техническите прегледи ! Преди време пак отностно състоянието на" Пътнически превози "-БДЖ един господин ме опонира,че те били социални превози/демек за социално слаби ,без автомобили/.БДЖ ръководството ще откаже и соц.слабите да си дават парите за евтините билети.
  • 7
    1
    доктора
    "Огънят е тръгнал от искра в локомотива" " Пожарът е възникнал между втори и трети вагон на бързия влак № 2613 от София за Варна. " Аре моля Ви се поне си преглеждайте статиите преди да ги публикувате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари