Пожарите в Гърция взеха жертва

0
Силният вятър разпали нови пожари край гръцката столица
Силният вятър разпали нови пожари край гръцката столица Видео: БНТ

 

Пожарите в Гърция взеха жертва

Мъж е загинал край Атина от паднал електрически стълб. Силният вятър разпали нови пожари край гръцката столица, предаде БНТ.

През нощта бяха евакуирани жителите от застрашените райони. Заради бушуващите пожари в цялата страна е забранен достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и защитени зони.

Извършват се планирани прекъсвания на тока. В районите с разрастващи се огнища има ограничения за движение на тежкотоварни автомобили.

За жителите в някои северни предградия на Атина утехата, че вчера пожарите бяха потушени, не продължи дълго.

В Дросопиги камбаните отново призовават хората да напуснат домовете си.

Пламъците достигнаха индустриална зона, северно от Атина. Стихията доближи и магистралата, която свързва гръцката столица със северната част на страната. Стотици пожарникари се опитват да препречат пътя на огъня да стигне Атина.

"За съжаление по-лошото предстои. Говорим за безпрецедентни условия в резултат на дни с горещи вълни, които превърнаха цялата страна в буре с барут", заяви премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис.

Продължават да бушуват пожарите край Древна Олимпия. Местни хора отказват да напуснат домовете си. Включиха се в потушаването на пожарите.

Пожарът на остров Евбея е извън контрол. Силният вятър постоянно го разгаря и променя фронта на огнената стихия. Тази нощ отново се наложи местни жители и туристи да бъдат евакуирани по море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари