Пожарът в Русе е локализиран от три страни

1
Остава ивицата между жп линията и река Русенски Лом
Остава ивицата между жп линията и река Русенски Лом Снимка: Фейсбук

Остава ивицата между жп линията и река Русенски Лом

Пожарът в района на Русе е локализиран от три страни.

Това съобщи главен инспектор Светослав Войчев от противопожарната служба в крайдунавския град, цитиран от БТА.

Както вече съобщихме, пламъците лумнаха малко преди 15:00 часа днес в сухи треви и храсти край железопътната линия, която минава покрай кварталите "Средна кула" и "Долапите". Постепенно огънят се е разпрострял на площ от няколко километра.

Войчев обясни, че огнеборците вече са спрели разрастването на пожара към вилната зона, Дома за възрастни хора "Приста" и железопътния (жп) прелез край кв. "Долапите". Когато огънят в тези три участъка бъде изгасен напълно, екипите ще бъдат насочени в ивица между жп линията и река Русенски Лом. Там има само сухи треви и храсти, а пожарът се развива бавно, тъй като е ограничен от две страни.

"Първата и основна задача е да не допуснем да изгори нито една постройка - било то вила, или жилищна сграда", каза главен инспектор Войчев.

В гасенето на пожара участват пет екипа на противопожарната служба, доброволци, служители от държавното ловно стопанство, както и служители на "Железопътна инфраструктура".

Предполагаемата причина за инцидента са искри от преминаващ влак.

Войчев коментира, че засега няма нужда в гасенето да се включат екипи на противопожарната служба от съседни на Русе областни градове.

"Почти сме се справили. Остава да доизгасим", каза Войчев.

Кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че няма засегнати постройки във вилната зона, както и пострадали хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Мирослав
    Снимката е моя. Не важно, но е хубаво да се казва кой е снимал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари