Пенчо Милков: Получаваме сигнали за нови локални пожари в района на "Метро"

2
Няма опасност за хората в "Средна кула" и "Долапите", увери кметът на Русе
Няма опасност за хората в "Средна кула" и "Долапите", увери кметът на Русе Снимка: Фейсбук

Няма опасност за хората в "Средна кула" и "Долапите", обясни кметът на Русе

"Ситуацията все още е динамична. В момента пожарникарите правят просека, за да не се разпространи пожара към вилите, които се намират между кварталите Средна кула и Долапите. Положението изглежда овладяно, но получаваме сигнали за нови локални малки пожари в района на Метро. Изпратил съм част от доброволния екип, който е към Общината за да огледа ситуацията и да ми докладва. Предотвратена е и опасността за намиращия се в района дом за възрастни хора "Приста" и те са в безопасност." Това каза кметът Пенчо Милков, цитиран от Дарик радио.

Градоначалник се включи в пожарогасителните дейности в района на квартал Долапите, след като днес се върна от молдовския град Тараклия.

Обстановката ще се следи през нощта, като кметът е в постоянна връзка с противопожарната служба в Русе, както и на национално ниво. При необходимост те отново всички ще бъдат задействани, но към момента огъня изглежда овладян. По думите на кмета най-вероятно пожарът, за който бе подаден сигнал днес малко преди 15:00 часа, е тръгнал от иска от влака, тъй като е имало няколко огнища по протежение на линията между кварталите Средна кула и Долапите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Феромончо
    Фиксираме един щастлив мъж, с поглед на безумно влюбен. Пожелаваме щастие на новото семейство, а ние които сме Екс ще се оправим и без него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари