Пожар изпепели къща в центъра на Русе

3

Пожар изпепели стара къща в центъра на Русе.

Днес в около 14:00 часа, три пожарни автомобила с огнеборци се опитваха да преборят огъня в дома на ъгъла на ул. „Коледница” и бул. „Съединение”, предаде 24 часа.

Пожарникарите поливаха къщата с маркучи, като от тях някои се опитваха да проникнат през покрива, за да се преборят с пожара. Според шефа на звеното комисар Димитър Павлов, около 14:30 часа огънят е бил овладян. За щастие пострадали при пожара няма. Къщата обаче е долепена до няколко други стари постройки от миналия век и само бързата и учела намеса на пожарникарите предотврати разпространението на огъня наоколо и допълнителни щети посред зима.

Гасенето на пожара бе затруднено и от натоварения трафик по бул. „Съединение”, като се налагаше огнеборците да отклоняват по-близките автомобили. Според очевидци, къщата е била дадена под наем, като наемателят успял да излезе навреме и да се обади на тел. 112. Предстои да се изясняват причините, довели до възникване на пожара.

В зимния период това е сравнително често явление при старите къщи в центъра на Русе, много от които се отопляват с печки на твърдо гориво. Често се подпалват греди в старите им комини, които водят до пожари в едноетажните постройки в дунавския град.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари